21 SRP

Hrvatski dijabetičari prvaci Europe!

by Izvor

 

Hrvatska futsal reprezentacija dijabetičara osvojila je europsko prvenstvo u Rumunjskoj.

U Rumunjskoj se proteklog tjedna igralo europsko futsal prvenstvo za osobe koje žive s dijabetesom ili svima poznatijom šećernom bolešću. DiaEuro je natjecanje koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj reprezentacija pa je tako na ovogodišnjem DiaEuru sudjelovalo 12 ekipa, koje su bile podijeljene u 4 skupine.

Hrvatska je u prvoj fazi natjecanja igrala protiv domaćina Rumunjske (1:1) te reprezentacije Bugarske (6:3), a prvo mjesto u skupini, našim je momcima u četvrtfinalu donijelo ogled protiv susjedne Bosne i Hercegovine. Hrvatski su reprezentativci i taj ogled shvatili više nego ozbiljno te su upisali još jednu uvjerljivu pobjedu (7:3) i izborili polufinale u kojemu je našu reprezentaciju čekala Rusija.

Utakmica protiv Rusije je odlučivala o sjaju medalje za koju će se naši igrači boriti te su u skladu s važnošću te utakmice, odigrali izvrstan susret i upisali pobjedu 4:3.

Prvaci DiaEuro 2017 je reprezentacija Hrvatske

S do sad odigranih pet prvenstava, hrvatski su se reprezentativci čak četiri puta vraćali s medaljom oko vrata te su prepuni optimizma dočekali finalni ogled s reprezentacijom Mađarske. Nakon završenog regularnog dijela utakmice i rezultata 5:5, Hrvatska je u produžetku spretno i sretno postigla pobjednosni pogodak vrijedan najviše stepenice pobjedničkog postolja.

Preneseno sa Hrvatske reprezentacije.

Leave a Comment

© 2017 WordPress Theme. Powered By Bitlers
error

Sviđa vam se naša stranica? Proširite glas svima.