05 PRO

Pismo Vladi RH od strane roditelja

by Antun Paulin
  1. Poštovana Vlado Republike Hrvatske

Majka sam djeteta koje je sa svojih 6 godina dobilo dijabetesTIP1 te 7 rođendan proslavio u bolnici sa medicinskim osobljem i sa roditeljima.

Onako tužno još uvijek u šoku od dijagnoze ipak je prihvatio da je ta igla da su ta bockanja neophodna za njegov tada mladi život.
Da li znate da u nasoj obitelj imaju dva dijabetičara,(muž i sin) i da po vasoj računici nama bi mjesečno iznos za inzuline bio oko 1500 kn
Vlado zar vas nije sram? Zar vas nije sram udarati tako nisko tako podlo jer udarate na najslabije?

Marko Dilber – inzulin ovisan dijabetes mellitus

Pitam se da li znate kakav život mi svakodnevno proživljavamo? Koliko odricanja imamo svi da bih ponekad uzeli djetetu cokoladu bez šećera koja kosta 15kn a vi nam želite naplaćivati zdravlje želite nam naplaćivati inzulineee, halo vlado To je njihov ŽIVOT. ONI BEZ TOGA NEMOGU I SVAKA 4 SATA SI DAJU INZULIN DA BIH MOGLI NORMALNO FUNKCIONIRATI .
Da li znate draga gospodo kako je gledati sve ove godine dijete da se bode svakodnevno, nekoliko puta (6 minimalno). E nije lako Vlado! Ali se on od malena navikao na to jer je kao 6-gpdisnjak shvatio da bez toga nemoze.

Sada kao srednjoškolac vas pita baš on:“ Vlado zar morate to raditi? Zar morate moj život naplaćivati jer ja i nisam htio ovaj glupi dijabetes! I JA BIH VOLIO SAMO JEDAN DAN DA PROŽIVIM BEZ UBODA! Volio bi samo jedan dan da mogu pojesti šta želim! Da jedan dan izađem sa prijateljima i da mogu popit običnu colu, a ne onu zero!
Da li će te stvarno moja državo napraviti tako gnjusan korak i stvoriti nama još skuplji i teži život? Mislim Vlado da ovaj križ koji nose moji roditelji itekako im krivi kičmu, a kako će tek biti poslije?

Ja sam slatki dječak kao i moj tata. Dajte nam razlog da se radujemo inzulinu, a ne da ga još više zamrzimo. Dajte nam razlog da nastavimo voljeti Republiku Hrvatsku, a ne da ju zamrzimo!
Pomozite nam Vlado nama slatkima. Nemojte nam naplaćivati naš zrak, naše sunce, naš …život!

S poštovanjem Tanja Dilber

 

Dobili smo i potvrdu da je ova poruka prosljedena u ministarstvo.

 o

Leave a Comment

© 2017 WordPress Theme. Powered By Bitlers
error

Sviđa vam se naša stranica? Proširite glas svima.