14 STU

Svjetski dan šećerne bolesti 2017

by Antun Paulin
Svjetski dan šećerne bolesti

Dragi moji,
Evo i na danasnji dan, svjetski dan šećerne bolesti, želim Vam svima koji već imate nesreću da se borite s plavim krugom, izraziti zahvalnost što ste i članovi naše male zajednice.
Imati dijete s šećernom bolešću ili dijabetesom nije lako. Ja osobno mogu to reci iz stanovišta nekoga tko je bio djete s dijabetesom i tko je prošao baš sve, do tamo gdje sam i ja roditelj jednog zgubidana (bez dijabetesa na sreću!).
Sve ove moje godine, a slatkih je prošlo preko 35, bio sam svjedok napretka znanosti i olakšavanja života ljudi s dijabetesom. Neki od vas koji su u ovom dnevnom boravku moji su supatnici već dugi niz godina, od prvih kampova u kojima smo bili, pa do danas. Imamo svoje obitelji i živimo relativno dobar i zdrav život.
Ovo pišem zato da vam svima damo motiv da se s današnjim pomagalima, a i s onim starima, može živjeti ako se slušaju savjeti liječnika (ne svi naravno!), i ako se ima zdravi razum.
Mislim da je velika pomoć i ovaj dnevni boravak, u kojem možete 24/7 pitati ako vas nešto interesira, plaši, veseli,… Uvijek će netko odgovoriti u kratkom vremenu.
U tome je i kvaliteta ove naše zajednice.
Prva poruka koju mi je FB danas poslao glasila je “Dobro jutro i sretan ti dan slatkih.” a dolazi od jedne mlade mame, naše članice koja isto tako ima dijabetes, ali ima i drugu stranu života, onu kojoj težimo svi mi, a to je obitelj. Hvala susjeda!

Današnji svjetski dan šećerne bolesti ima motiv “Žena i dijabetes”. Namjera je bila da se destigmatizira žensko zdravlje i da se dade do znanja da život s dijabetesom, osim što je naporan, može biti dosta normalan.
Neki drugi portali su objavili puno tekstova o ženama s dijabetesom ( i mi na roditelji.eu) pa neću dijeliti tekstove, ali pogledajte.

Zivot s dijabetesom je moguć, normalan i iako u mnogoćemu ograničavajući, zapravo jedan vrlo zdravi život.

Sretan Vam svima Svjetski dan šećerne bolesti, imajte mi dobre šećere i … uživajte u životu.

Vaš admin, Tony

Leave a Comment

© 2017 WordPress Theme. Powered By Bitlers
error

Sviđa vam se naša stranica? Proširite glas svima.